Hieronder treft u een overzicht van relevante websites en links, waar allerlei informatie te vinden is over vrijwilligerswerk, achterondinformatie en verdieping.

NOV
Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek en overheid.

Movisie
Movisie is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale zorg en sociale veiligheid. Onze ambitie is het realiseren van een krachtige samenleving waarin burgers zoveel mogelijk zelfredzaam kunnen zijn.

Surplus welzijn
Surplus is een brede welzijnorganisatie die verbindingen leggen tussen mensen, groepen en samenleving. Dat is het dagelijkse werk van Surplus Welzijn.

Gemeente Moerdijk 
In de gemeente Moerdijk wonen ruim 36.500 mensen. De gemeente wordt gevormd door elf karakteristieke kernen. De vijf grootste zijn Zevenbergen, Klundert, Standdaarbuiten, Willemstad en Fijnaart. Moerdijk ligt in West-Brabant aan de boorden van het Hollandsch Diep. Een uitgelezen plek voor de bedrijvigheid, met bijvoorbeeld het Haven- en Industrieterrein Moerdijk als inmiddels de vierde haven van Nederland. Maar ook voor uitstapjes en recreatie in en rond het vele water en groen. Natuurpark de Biesbosch ligt op een steenworp afstand, net als de steden Breda en Dordrecht.

Vrijwilligersnet Nederland
Vrijwilligersnet Nederland is het steunpunt voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties van aangesloten Gemeenten. Vrijwilligersnet Nederland ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van financiële zaken en verzekeringen. Met de vrijwilligerspolis is de vrijwilliger en de organisatie goed verzekerd voor (bestuurders-) aansprakelijkheid, ongevallen en Rechtsbijstand, en de premie wordt betaald door de gemeente. 


Vrijwilligerswerk voor jongeren 

Landelijke site voor jongeren die vrijwilligerswerk zoeken, organisaties kunnen hun vacatures plaatsen.

In veilige handen 
Landelijke website voor preventie van seksueel misbruik van minderjarigen bij non profit organisaties.

Sesamacademie 
SESAM Adviseurs van 55 jaar en ouder zetten hun kennis en ervaring belangeloos in om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken.

HOOM 
HOOM staat voor hulp en ondersteuning op maat. HOOM is er voor iedereen die in zijn of haar thuissituatie hulp en zorg nodig heeft. Of juist die hulp gééft.

ZET 
ZET adviseert, vernieuwt en ondersteunt de sociale infrastructuur in Noord-Brabant. Onze expertise ligt bij vraagstukken op terreinen van toegankelijkheid, leefbaarheid, netwerken, vrijwillige inzet en sociale zorg. Wij begeleiden processen waar meerdere partners bij betrokken zijn.

Vrijwilligerswerk 
Op deze site vind u achtergrondinformatie en een groot aantal digitale vacaturebanken verspreid over het gehele land

Vrijwilligerspolis.
Nav een informatiebijeenkomst over de vrijwilligerspolis die de gemeente Moerdijk voor zijn vrijwilligers heeft afgesloten is er informatie beschikbaar.
Klik hier voor de brochure.
Klik hier voor de powerpoint van de avond.
Klik hier voor de samenvatting van de avond.

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Moerdijk

Kasteelweg 1
4761 BN Zevenbergen

Openingstijden vrijwilligerscentrale:
Donderdag 13.00 - 16.00 uur  spreekuur in het gemeentehuis Zevenbergen

T. 0168-331357
E. vwc-moerdijk@surplus.nl.

Spreekuren OnS Moerdijk:
Woensdag 10.00 - 12.00 uur Fendertshof, Fijnaart

Donderdag 13.00-16.00 uur Gemeentehuis, Zevenbergen

www.ons-moerdijk.nl